Warstwowy sernik na zimno w pucharkach ze słonym karmelem Składniki:1 kg sera w wiaderku50 g żelatyny rozpuszczonej w 100 ml gorącej wodyokoło 120-150 g Sucharków z rodzynkami3-4 łyżki masy kajmakowej1 łyżka masłaszczypta soli Przygotowanie:Ser wymieszać z rozpuszczona żelatyną, odstawić do lodówki na około 30 minut aż zacznie gęstnieć.Masę kajmakową umieścić w rondelku, dodać masło, podgrzewać mieszając do rozpuszczenia.Doprawić solą, wymieszać.Sucharki z rodzynkami pokruszyć.Układać warstwowo w szklankach sucharki, masę serową oraz karmel.Gotowy deser wstawić do lodówki do całkowitego stężenia na około godzinę. CIASTO ORZECHOWE TORCIK TOSTERS DOMEK BABY JAGI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni BABECZKI Z MUSEM JOGURTOWO-TRUSKAWKOWYM I BEZAMINastępny wpisNastępne KAKAOWE BABECZKI MAŁPKI