Warstwowy różowo-fioletowy pudding chia

Składniki:
  • 70 g Biszkoptów Wrocławskich
  • 600 ml jogurtu naturalnego
  • 70 g nasion chia
  • 100 g malin + kilka malin do dekoracji
  • 100 g jagód
  • 4 łyżki miodu lub cukru

Przygotowanie:

  1. Jogurt podzielić na dwie części. Do jednej dodać połowę miodu i maliny, do drugiej: połowę miodu i jagody. Zmiksować obydwie porcje blenderem.
  2. Następnie do każdej dodać po 35 g nasion chia. Wymieszać, odstawić do lodówki na około 30 minut do napęcznienia.
  3. Na dno szklanek wsypać połamane Biszkopty Wrocławskie, położyć warstwę puddingu jagodowego, następnie warstwę puddingu malinowego. Wierzch udekorować malinami.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.