Fit deser w pucharku z chia i owocami

Składniki:
  • 600 ml jogutru naturalnego
  • około 500 g truskawek
  • około 2 łyżki ksylitolu
  • około 5 łyżek nasion chia
  • około ½ opakowania Biszkoptów Wrocławskich bez dodatku cukrów
  • dowolne owoce do dekoracji: maliny, borówki, czereśnie, truskawki

Przygotowanie:

  1. Do jogurtu dodaj ksylitol oraz truskawki, zmiksuj blenderem na jednolitą masę.
  2. Następnie dodaj nasiona chia, wymieszaj i odstaw do lodówki na około 40 minut.
  3. Na dno niskich szklanek/pucharków ułóż po kilka sztuk biszkoptów.
  4. Truskawki pokrój w plasterki i ułóż je w szklankach dociskając je do ich boków.
  5. Przełóż masę truskawkową z chia.
  6. Wierzch udekoruj owocami.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.