Warstwowy deser jogurtowy do szkoły Składniki:800 ml jogurtu naturalnegookoło 200 g ciastek biszkoptowych Mamutkiokoło 100 g jeżynokoło 150 g jagód4 łyżki żelatyny60 ml gorącej wody3-4 łyżki cukru pudru lub miodu lub ksylitolu Przygotowanie:Żelatynę rozpuść w wodzie, dodaj do jogurtu wraz z cukrem, wymieszaj.Podziel na dwie części, do jednej dodaj jagody i jeżyny, zmiksuj blenderem.Obydwie części masy wstaw do lodówki.Na dno słoiczków wyłóż ciastka biszkoptowe Mamutki.Następnie wylej warstwę tężejącej masy jagodowo-jeżynowej.Wstaw do lodówki, aby masa zastygła.Następnie wylej kolejną warstwę masy jogurtowej.Ponownie wstaw do lodówki do całkowitego stężenia CIASTO ORZECHOWE TORCIK TOSTERS DOMEK BABY JAGI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni TARTA ZE ŚLIWKAMI I KRUSZONKĄNastępny wpisNastępne ZAPIEKANE JABŁKA Z KRUSZONKĄ MIGDAŁOWĄ