Warstwowy deser jogurtowy do szkoły Składniki:800 ml jogurtu naturalnegookoło 200 g ciastek biszkoptowych Mamutkiokoło 100 g jeżynokoło 150 g jagód4 łyżki żelatyny60 ml gorącej wody3-4 łyżki cukru pudru lub miodu lub ksylitolu Przygotowanie:Żelatynę rozpuść w wodzie, dodaj do jogurtu wraz z cukrem, wymieszaj.Podziel na dwie części, do jednej dodaj jagody i jeżyny, zmiksuj blenderem.Obydwie części masy wstaw do lodówki.Na dno słoiczków wyłóż ciastka biszkoptowe Mamutki.Następnie wylej warstwę tężejącej masy jagodowo-jeżynowej.Wstaw do lodówki, aby masa zastygła.Następnie wylej kolejną warstwę masy jogurtowej.Ponownie wstaw do lodówki do całkowitego stężenia TARTA NA SPODZIE Z SUCHARKÓW BANANOWE BATONIKI🍌🐵 SERNIK KOKOSOWY🥥 Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni TARTA ZE ŚLIWKAMI I KRUSZONKĄNastępny wpisNastępne ZAPIEKANE JABŁKA Z KRUSZONKĄ MIGDAŁOWĄ