Warstwowe torciki z mango i Sucharkami

Składniki:
  • Sucharki Extra Delikatesowe
  • 2 dojrzałe mango
  • 300 ml jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki żelatyny rozpuszczonej w 50 ml wody
  • 200 ml śmietany kremówki
  • 150 g serka mascarpone
  • 100 g chałwy waniliowej
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 3/4 szklanki wiórków kokosowych

Przygotowanie:

  1. Jogurt wymieszaj z jednym zblendowanym na mus mang oraz żelatyną rozpuszczoną w wodzie, a następnie wstaw do lodówki na 15 minut.
  2. Tak przygotowaną masą przekładaj sucharki, aby powstały 2 warstwy.
  3. Śmietanę kremówkę zmiksuj z serkiem mascarpone, chałwą oraz cukrem.
  4. Powstałą masę rozsmaruj na bokach i wierzchu torcików.
  5. Całość posyp wiórkami kokosowymi i udekoruj plasterkami mango.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.