Warstwowe mini serniczki truskawkowe

                                                                    Składniki:  

Warstwa sernikowa:

  • 100 g Biszkoptów wrocławskich
  • 1 kg sera w wiaderku
  • 200 g cukru pudru
  • 25 g żelatyny rozpuszczone w 50 ml gorącej wody

Warstwa truskawkowa:

  • 350 g smoothie z truskawek
  • 100 g cukru pudru
  • 15 g żelatyny rozpuszczone w 40 ml gorącej wody

Dekoracja:

  • 2 czerwone galaretki
  • 450 ml wody

 

Przygotowanie:

  1. Biszkopty pokruszyć, wyłożyć nimi dno kokilek.

  2. Ser wymieszać z cukrem pudrem i rozpuszczoną żelatyną, gdy masa zacznie tężeć połowę wylać na spód z biszkoptów. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.

  3. Smoothie truskawkowe wymieszać z cukrem pudrem i rozpuszczoną żelatyną. Gdy masa zacznie tężeć, nałożyć ją na warstwę sernikową. Gdy ta stężeje, wylać pozostałą warstwę sernikową. Ponownie wstawić do lodówki do stężenia.

  4. Następnie wyjąć z kokilek (włożyć kokilki na kilka sekund do naczynia z gorącą wodą i wyjąć serniczki).

  5. Galaretki rozpuścić w wodzie, wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Gdy całkowicie stężeje, wyciąć z niej kształty serduszek. Ułożyć na wierzchu serniczków.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.