Strona główna » WARSTWOWE MINI SERNICZKI TRUSKAWKOWE
Warstwowe mini serniczki truskawkowe
Składniki:
Warstwa sernikowa:
100 g Biszkoptów wrocławskich
1 kg sera w wiaderku
200 g cukru pudru
25 g żelatyny rozpuszczone w 50 ml gorącej wody
Warstwa truskawkowa:
350 g smoothie z truskawek
100 g cukru pudru
15 g żelatyny rozpuszczone w 40 ml gorącej wody
Dekoracja:
2 czerwone galaretki
450 ml wody
Przygotowanie:
Biszkopty pokruszyć, wyłożyć nimi dno kokilek.
Ser wymieszać z cukrem pudrem i rozpuszczoną żelatyną, gdy masa zacznie tężeć połowę wylać na spód z biszkoptów. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
Smoothie truskawkowe wymieszać z cukrem pudrem i rozpuszczoną żelatyną. Gdy masa zacznie tężeć, nałożyć ją na warstwę sernikową. Gdy ta stężeje, wylać pozostałą warstwę sernikową. Ponownie wstawić do lodówki do stężenia.
Następnie wyjąć z kokilek (włożyć kokilki na kilka sekund do naczynia z gorącą wodą i wyjąć serniczki).
Galaretki rozpuścić w wodzie, wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Gdy całkowicie stężeje, wyciąć z niej kształty serduszek. Ułożyć na wierzchu serniczków.