Truskawkowe tiramisu

                                                                    Składniki:  

  • Biszkopty wrocławskie

  • mascarpone 200 g

  • śmietana 30% 200g

  • 2 łyżeczki cukru pudru

  • kakao naturalne

  • maliny 100g 

  • 2 łyżeczki cukru

  • zaparzona kawa 

Przygotowanie:

  1. Mascarpone ubijamy ze śmietaną i cukrem pudrem na sztywno. 
  2. Maliny z cukrem podgrzewamy na małym ogniu, zostawiamy do ostygnięcia.
  3. Na dnie szklanki układamy łyżkę kremu, na to biszkopty, które należy zamoczyć w kawie, maliny, krem, posypujemy kakao. Kolejne warstwy w tej kolejności.

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies". Więcej informacji