Strona główna » TRUSKAWKOWA FIT PANNA COTTA Z BISZKOPTAMI WROCŁAWSKIMI BEZ DODATKU CUKRÓW
Truskawkowa fit panna cotta z Biszkoptami Wrocławskimi bez dodatku cukrów
Składniki:
500 ml jogurtu naturalnego
150 g truskawek
3 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w 4 łyżkach gorącej wody
2 łyżeczki ksylitolu
Biszkopty Wrocławskie bez dodatku cukrów
Przygotowanie:
Truskawki umyj, usuń szypułki, a następnie dodaj do jogurtu i zblenduj na jednolitą masę. Dodaj ksylitol i wymieszaj. Rozpuszczoną w wodzie żelatynę stopniowo połącz z jogurtem.
Masę wylej do niedużych miseczek.
Na wierzchu każdej ułóż biszkopty.
Desery wstaw do lodówki na około 90 minut (do momentu, aż stężeją). Po tym czasie wyjmij panna cottę z miseczek (zanurz je na kilka chwil w gorącej wodzie, aby masa odkleiła się od brzegów miseczki).
Przełóż na talerze, przed podaniem udekoruj truskawkami i biszkoptami.