Trufle kakaowe z sucharkami w malinowej posypce na Dzień Babci Składniki: 130 g sucharków z rodzynkami200 g śmietanki 30%200 g czekolady deserowej50 g masła1-2 łyżki mioduOkoło 4-5 łyżek pokruszonych, liofilizowanych malin Przygotowanie:Śmietankę wlać do garnka, zagotować. Zdjąć z ognia, dodać miód i połamaną czekoladę.Odstawić. Po kilku chwilach wymieszać, lekko ostudzić.Do przestudzonej masy dodać pokruszone sucharki, wymieszać, odstawić w chłodne miejsce.Z czasem masa zacznie gęstnieć, gdy uzyska odpowiednią konsystencję uformować z niej kulki, obtoczyć w pokruszonych, liofilizowanych malinach.Ułożyć na papilotkach do muffinek. CIASTO ORZECHOWE TORCIK TOSTERS DOMEK BABY JAGI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni MAMUT DLA SZLACHETNEJ PACZKINastępny wpisNastępne ZAPIEKANKA Z SUCHARKÓW Z SZYNKĄ, MOZZARELĄ I SZPINAKIEM