Tosty z dipem z wędzonego łososia, z krewetkami🦐 SkładnikiSucharki extra delikatesowe150 g wędzonego łososia3-4 łyżki gęstego jogurtu naturalnego lub skyruokoło 200 g krewetek1 awokado1 zielony, długi ogórekopcjonalnie: imbir marynowany1 łyżeczka masła i 2 łyżki oliwysok z cytryny2 łyżeczki czosnku suszonego w proszku1 łyżeczka pieprzu cytrynowego2 łyżeczki czosnku suszonego w płatkachsól, pieprz Przygotowanie:Łososia bardzo drobno posiekać lub zmiksować blenderem.Dodać jogurt i czosnek suszony w proszku, doprawić solą i sokiem z cytryny, wymieszać.Krewetki usmażyć na maśle i oliwie, z dodatkiem czosnku, pieprzu cytrynowego, soli. Doprawić sokiem z cytryny.Awokado pokroić na kawałki, ogórek pociąć w podłużne, cienkie paski. Skropić sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem.Sucharki rozłożyć na suchej patelni/w piekarniku lub tosterze i podgrzać aż się zrumienią.Nałożyć na nie dip z łososia, ogórek w plastrach, awokado, usmażone krewetki i opcjonalnie marynowany imbir.Wierzch można udekorować natką pietruszki lub szczypiorkiem. POMARAŃCZOWE TIRAMISU Z MAMUTKAMI FINGER FOOD SET GOFRY Z SUCHARKÓW Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni Nowość! duuuże GRZANKINastępny wpisNastępne ZIELONY HUMMUS🟩