Tosty francuskie na bazie Chruperrra z rodzynkami

Składniki:
  • Chruperrr z rodzynkami
  • 250 ml mleka
  • 2 jajka
  • 3 łyżki miodu
  • szczypta soli
  • masło lub olej do smażenia
  • 250 g twarogu tłustego
  • 100 ml śmietanki 30%
  • skórka z ½ cytryny

Przygotowanie:

  1. W misce roztrzep jajka z 2 łyżkami miodu. Dodaj mleko oraz szczyptę soli i dokładnie wymieszaj. Na patelni rozgrzej masło lub inny tłuszcz.
  2. W międzyczasie dokładnie obtocz w masie jajecznej Chruperrr z rodzynkami. Następnie smaż na średnim ogniu aż tosty będą rumiane.
  3. W osobnej misce utrzyj twaróg z 1 łyżką miodu i skórką z cytryny. Na koniec dodaj lekko ubitą śmietankę i wymieszaj.
  4. Tosty podawaj posypane cukrem pudrem z twarożkiem i owocami.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.