Tosty francuskie na bazie Chruperrra z rodzynkami Składniki:Chruperrr z rodzynkami250 ml mleka2 jajka3 łyżki mioduszczypta solimasło lub olej do smażenia250 g twarogu tłustego100 ml śmietanki 30%skórka z ½ cytryny Przygotowanie:W misce roztrzep jajka z 2 łyżkami miodu. Dodaj mleko oraz szczyptę soli i dokładnie wymieszaj. Na patelni rozgrzej masło lub inny tłuszcz.W międzyczasie dokładnie obtocz w masie jajecznej Chruperrr z rodzynkami. Następnie smaż na średnim ogniu aż tosty będą rumiane.W osobnej misce utrzyj twaróg z 1 łyżką miodu i skórką z cytryny. Na koniec dodaj lekko ubitą śmietankę i wymieszaj.Tosty podawaj posypane cukrem pudrem z twarożkiem i owocami. ROCKY ROAD CAKE KREM SUŁTAŃSKI z PRL-u NAJLEPSZE MOCHI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni MINI SERNICZKI Z CHIA Z BISZKOPTAMI Z BŁONNIKIEM JABŁKOWYMNastępny wpisNastępne SERNIK NA ZIMNO NA SPODZIE Z SUCHARKÓW Z RODZYNKAMI