Strona główna » TOST FRANCUSKI Z SZYNKĄ, JAJKIEM I DODATKAMI
Tost francuski z szynką, jajkiem i dodatkami
Składniki:
8 kromek Sucharków Extra Delikatesowych
4 plasterki sera żółtego
4 plasterki szynki
5 jajek
1/4 szklanki mleka
pomidor
sałata typu rukola lub roszponka
2 łyżki masła
sól, pieprz
Przygotowanie:
4 jajka doprawić solą, pieprzem i usmażyć na maśle.
Jedno jajko wymieszać z mlekiem, zamoczyć w nim 4 Sucharki Extra Dellikatesowe ułożyć na patelni i smażyć na złoty kolor.
Następnie przewrócić na drugą stronę, położyć plasterek sera i szynki, podsmażyć na złoty kolor, zdjąć z patelni, położyć usmażone jajko, plasterek pomidora i sałatę.
Pozostałe 4 sucharki również namoczyć w mleku i obsmażyć na złoty kolor z dwóch stron.
W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies". Więcej informacji