Tort na Walentynki ❤️ Red Velvet

   Składniki

Krem:

  • 500 ml śmietany kremówki
  • 500 ml serka mascarpone
  • 300 g cukru pudru
  • 1 łyżeczka pasty waniliowej (lub miąższ z laski wanilii)

Warstwa malinowa:

  • 200 g mrożonych malin
  • 1 galaretka malinowa
  • 1 łyżeczka żelatyny
  • 2 łyżki cukru

Dodatkowo:

  • 2 opakowania Biszkoptów Wrocławskich
  • 500 ml soku wiśniowego
  • truskawki🍓🍓 do dekoracji

Przygotowanie

  1. Galaretkę rozpuścić w 400 ml wody wraz z żelatyną i cukrem, dodać maliny, wymieszać.
  2. Mascarpone wymieszać z cukrem pudrem i wanilią, kremówkę ubić, połączyć z mascarpone.
  3. Biszkopty namoczyć w soku wiśniowym (aby nabrały bardziej intensywnego koloru można dodać do soku czerwony barwnik spożywczy).
  4. Ułożyć z nich warstwę na spodzie tortownicy, wyłożyć część kremu śmietankowego, warstwę biszkoptów, ponownie kremu, następnie tężejącą galaretkę malinową, krem śmietankowy i namoczone biszkopty na wierzch ciasta.
  5. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
  6. Przed podaniem udekorować świeżymi truskawkami.🍓🍓

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.