1 łyżeczka pasty waniliowej (lub miąższ z laski wanilii)
Warstwa malinowa:
200 g mrożonych malin
1 galaretka malinowa
1 łyżeczka żelatyny
2 łyżki cukru
Dodatkowo:
2 opakowania Biszkoptów Wrocławskich
500 ml soku wiśniowego
truskawki🍓🍓 do dekoracji
Przygotowanie
Galaretkę rozpuścić w 400 ml wody wraz z żelatyną i cukrem, dodać maliny, wymieszać.
Mascarpone wymieszać z cukrem pudrem i wanilią, kremówkę ubić, połączyć z mascarpone.
Biszkopty namoczyć w soku wiśniowym (aby nabrały bardziej intensywnego koloru można dodać do soku czerwony barwnik spożywczy).
Ułożyć z nich warstwę na spodzie tortownicy, wyłożyć część kremu śmietankowego, warstwę biszkoptów, ponownie kremu, następnie tężejącą galaretkę malinową, krem śmietankowy i namoczone biszkopty na wierzch ciasta.