Tiramisu

                                                                    Składniki:  

  • opakowanie Biszkoptów wrocławskich
  • 500 g serka mascarpone
  • 200 g cukru pudru
  • 3 żółtka
  • 1 białko
  • 1 szklanka mocnego naparu z kawy
  • kakao

Przygotowanie:

  1. Żółtka ubić mikserem z cukrem pudrem. Połączyć z mascarpone. Białko ubić. Dodać do masy, delikatnie wymieszać.
  2. Biszkopty namoczyć w kawie, ułożyć w foremce, wyłożyć warstwę kremu, ułożyć warstwę biszkoptów, ponownie krem i namoczone biszkopty.
  3. Wierzch oprószyć kakao.

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies". Więcej informacji