Składniki na masę czekoladą rozpuścić w garnuszku, ostudzić.
Pomarańcze obrać, pokroić na plastry. Nadmiar soku odcisnąć, dodać do serka mascarpone. Mascarpone wymieszać z sokiem pomarańczowym i cukrem pudrem.
Sucharki namoczyć w naparze z kawy, wyłożyć dno brytfanki, wylać ostudzoną masę czekoladową, połowę masy z mascarpone i pomarańcze. Wyłożyć drugą warstwę sucharków namoczonych w kawie.
Pozostały krem mascarpone nałożyć do rękawa cukierniczego, wycisnąć na wierzch sucharków, oprószyć kakao. Odstawić do lodówki na około 3 godziny (najlepiej na noc).
W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies". Więcej informacji