Tartaletki budyniowe z Biszkoptami

Składniki:
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 180 g schłodzonego masła
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 opakowanie budyniu waniliowego
  • 100 ml mleka
  • 200 ml śmietany kremówki
  • Biszkopty Wrocławskie bez dodatku cukrów
  • maliny

Przygotowanie:

  1. Mąkę przesiej przez sito wraz z proszkiem do pieczenia. Dodać masło, jajko i zagnieć ciasto. Owij je folią i wstaw do lodówki na około 30 minut.
  2. Następnie schłodzone ciasto rozwałkuj cienko, wyłóż do foremek i piecz przez około 20 minut w 180ºC.
  3. Budyń ugotuj na mleku, a następnie schłodź.
  4. Kremówkę ubij, w trakcie ubijania dodawaj powoli schłodzony budyń. Tak powstałą masę wyłóż na wcześniej upieczone spody.
  5. Każdą tartaletkę udekoruj biszkoptami oraz malinami. Całość delikatnie posyp cukrem pudrem.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.