Tartaletki budyniowe z Biszkoptami Składniki:2 szklanki mąki pszennej180 g schłodzonego masła3 łyżki cukru pudru1 jajko1 łyżeczka proszku do pieczenia1 opakowanie budyniu waniliowego100 ml mleka200 ml śmietany kremówkiBiszkopty Wrocławskie bez dodatku cukrówmaliny Przygotowanie:Mąkę przesiej przez sito wraz z proszkiem do pieczenia. Dodać masło, jajko i zagnieć ciasto. Owij je folią i wstaw do lodówki na około 30 minut.Następnie schłodzone ciasto rozwałkuj cienko, wyłóż do foremek i piecz przez około 20 minut w 180ºC.Budyń ugotuj na mleku, a następnie schłodź.Kremówkę ubij, w trakcie ubijania dodawaj powoli schłodzony budyń. Tak powstałą masę wyłóż na wcześniej upieczone spody.Każdą tartaletkę udekoruj biszkoptami oraz malinami. Całość delikatnie posyp cukrem pudrem. CIASTO ORZECHOWE TORCIK TOSTERS DOMEK BABY JAGI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni GALETTE Z NEKTARYNKAMINastępny wpisNastępne CYNAMONOWE MINI JABŁECZNIKI Z BUŁKĄ TARTĄ WROCŁAWSKĄ