Tartaletki budyniowe z Biszkoptami Składniki:2 szklanki mąki pszennej180 g schłodzonego masła3 łyżki cukru pudru1 jajko1 łyżeczka proszku do pieczenia1 opakowanie budyniu waniliowego100 ml mleka200 ml śmietany kremówkiBiszkopty Wrocławskie bez dodatku cukrówmaliny Przygotowanie:Mąkę przesiej przez sito wraz z proszkiem do pieczenia. Dodać masło, jajko i zagnieć ciasto. Owij je folią i wstaw do lodówki na około 30 minut.Następnie schłodzone ciasto rozwałkuj cienko, wyłóż do foremek i piecz przez około 20 minut w 180ºC.Budyń ugotuj na mleku, a następnie schłodź.Kremówkę ubij, w trakcie ubijania dodawaj powoli schłodzony budyń. Tak powstałą masę wyłóż na wcześniej upieczone spody.Każdą tartaletkę udekoruj biszkoptami oraz malinami. Całość delikatnie posyp cukrem pudrem. ROCKY ROAD CAKE KREM SUŁTAŃSKI z PRL-u NAJLEPSZE MOCHI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni GALETTE Z NEKTARYNKAMINastępny wpisNastępne CYNAMONOWE MINI JABŁECZNIKI Z BUŁKĄ TARTĄ WROCŁAWSKĄ