Tarta ze śliwkami i kruszonką Składniki:Ciasto:1 1/2 szklanki mąki krupczatki1/2 szklanki mąki pszennej200 g masła80 g cukru pudru1 jajko1 żółtko2 łyżeczki proszku do pieczeniaoraz 1 łyżka masła + 2 łyżki Panieru z ciecierzycy do foremkiKruszonka:100 g Panieru z ciecierzycy50 g cukru pudru80 g masłoNadzienie:1 kg śliwek100 g cukru trzcinowego1 łyżka mąki ziemniaczanej Przygotowanie:Śliwki pokrój na ćwiartki, dodaj do nich cukier oraz mąkę, wymieszaj.Ze składników na kruszonkę zagnieć palcami (lub za pomocą blendera) kruszonkę.Wstaw do lodówki.Ze składników na ciasto zagnieć kruche ciasto, schłodź w lodówce przez około 2 godziny.Następnie rozwałkuj i wyłóż na wysmarowaną masłem i posypaną Panierem z ciecierzycy foremkę na tartę.Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180ºC i podpiecz 7 minut.Następnie wyłóż na nie śliwki, posyp kruszonką, ponownie wstaw do piekarnika i piecz w temp. 180ºC przez około 40 minut. ROCKY ROAD CAKE KREM SUŁTAŃSKI z PRL-u NAJLEPSZE MOCHI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni FIT BATONY Z ORZECHAMI, MORELAMI I BISZKOPTAMINastępny wpisNastępne WARSTWOWY DESER JOGURTOWY DO SZKOŁY