Tarta na sucharkach Składniki1 opakowanie sucharków bez dodatki cukrów1 L mleka3 wyciśnięte pomarańcze (wraz z miąższem, ale bez białych błonek)3-4 nektarynki lub brzoskwinie obrane ze skórki i zblendowane na mus100 g ksylitolu1 budy waniliowy bez cukru2 łyżki mąki ziemniaczanej1 łyżka masła200 ml jogurtu naturalnegoświeże owoce do dekoracji Przygotowanie300 ml mleka, sok z pomaranczy, mus z brzoskwin, ksylitol i masło umieścić w garnuszku i podgrzewać.200 ml mleka wymieszać z budyniem i mąką ziemniaczaną, wlać do garnuszka, wymieszać i gotować aż masa zgęstnieje. Do gorącej wlać jogurt, wymieszać.Sucharki namoczyć w pozostałym mleku i wyłożyć nimi dno foremki na tartę.Wylać gorącą masę budyniową. Ostudzić i schłodzić w lodówce.Wierzch udekorować owocami. TARTA NA SPODZIE Z SUCHARKÓW BANANOWE BATONIKI🍌🐵 SERNIK KOKOSOWY🥥 Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni Konferencja „Zagrajmy w chrupiące”Następny wpisNastępne SAŁATKA Z KURCZAKIEM🍗