Tarta na sucharkach

   Składniki

  • 1 opakowanie sucharków bez dodatki cukrów
  • 1 L mleka
  • 3 wyciśnięte pomarańcze (wraz z miąższem, ale bez białych błonek)
  • 3-4 nektarynki lub brzoskwinie obrane ze skórki i zblendowane na mus
  • 100 g ksylitolu
  • 1 budy waniliowy bez cukru
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżka masła
  • 200 ml jogurtu naturalnego
  • świeże owoce do dekoracji

Przygotowanie

  1. 300 ml mleka, sok z pomaranczy, mus z brzoskwin, ksylitol i masło umieścić w garnuszku i podgrzewać.
  2. 200 ml mleka wymieszać z budyniem i mąką ziemniaczaną, wlać do garnuszka, wymieszać i gotować aż masa zgęstnieje. Do gorącej wlać jogurt, wymieszać.
  3. Sucharki namoczyć w pozostałym mleku i wyłożyć nimi dno foremki na tartę.
  4. Wylać gorącą masę budyniową. Ostudzić i schłodzić w lodówce.
  5. Wierzch udekorować owocami.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.