Tarta cytrynowa-mango z Bezami Składniki:Ciasto:2 szklanki mąki krupczatki1 kostka masła2 jajka2 łyżeczki proszku do pieczenia4 łyżki cukru pudruKrem:2 cytryny3 mangogalaretka cytrynowa250 g serka mascarponeBezy do dekoracji Przygotowanie:Ze składników na ciasto zagnieść kruche ciasto, schłodzić w lodówce przez około godzinę.Następnie wyłożyć nim blaszkę na tartę, nakłuć widelcem w kilku miejscach, piec w temp. 180ºC przez około 35 minut (na złoty kolor).Po upieczeniu wystudzić.Mango obrać, połówkę odłożyć do dekoracji, pozostałe zmiksować blenderem na gładką masę.Dodać mascarpone, sok z cytryn i wymieszać.Galaretkę rozpuścić w 50 ml wody, ostudzić, a następnie połączyć z serkiem.Krem przełożyć do blaszki, w której wcześniej była pieczona tarta (uprzednio należy wyłożyć ja folią lub stretchem).Wstawić do lodówki na około 2-3 godziny, aby masa stężała.Następnie wyjąć ją z formy, przełożyć na upieczony i ostudzony kruchy spód.Wierzch ciasta udekorować Bezami i odłożonym mango. CIASTO ORZECHOWE TORCIK TOSTERS DOMEK BABY JAGI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni SMAŻONE SAKIEWKI Z SUCHARKÓW Z RODZYNKAMI Z SERKIEM I BANANEMNastępny wpisNastępne ŚWIĄTECZNY PUDDING Z BAKALIAMI