SZYBKA TARTA Z OWOCAMI

   Składniki

  • 1 opakowanie Groszku ptysiowego
  • 350 g mleka kokosowego
  • 1 budyń śmietankowy
  • 300 g jogurtu kokosowego
  • 100 g cukru
  • opcjonalnie: 1-2 łyżki wiórków kokosowych
  • owoce do dekoracji: morele, nektarynki, borówki, maliny, czereśnie, truskawki itp.

Przygotowanie:

  1. Groszek ptysiowy wyłożyć na dno foremki do tarty.
  2. Budyń ugotować na mleku kokosowym z cukrem.
  3. Zdjąć z ognia, dodawać stopniowo jogurt kokosowy, mieszać. Dodać wiórki.
  4. Wylać masę na Groszek ptysiowy. Na górze ułożyć rant z Groszku ptysiowego.
  5. Ostudzić, a następnie wstawić do lodówki (najlepiej na kilka godzin) aby groszek namiękł.
  6. Wierzch udekorować owocami według uznania.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.