SZYBKA TARTA Z OWOCAMI Składniki1 opakowanie Groszku ptysiowego350 g mleka kokosowego1 budyń śmietankowy300 g jogurtu kokosowego100 g cukruopcjonalnie: 1-2 łyżki wiórków kokosowychowoce do dekoracji: morele, nektarynki, borówki, maliny, czereśnie, truskawki itp. Przygotowanie:Groszek ptysiowy wyłożyć na dno foremki do tarty.Budyń ugotować na mleku kokosowym z cukrem.Zdjąć z ognia, dodawać stopniowo jogurt kokosowy, mieszać. Dodać wiórki.Wylać masę na Groszek ptysiowy. Na górze ułożyć rant z Groszku ptysiowego.Ostudzić, a następnie wstawić do lodówki (najlepiej na kilka godzin) aby groszek namiękł.Wierzch udekorować owocami według uznania. ROCKY ROAD CAKE KREM SUŁTAŃSKI z PRL-u NAJLEPSZE MOCHI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni KOTLET SCHABOWY Z SOSEM AIOLINastępny wpisNastępne BATONY BROWNIE Z MAMUTKAMI