Szakszuka z pieczarkami, cukinią i Groszkiem ptysiowym Składniki:4 dojrzałe pomidory5 – 6 sztuk pieczarek1 cebula1 mała cukinia1 szklanka groszku ptysiowego2 jajkaolejsól, pieprz Przygotowanie:Na rozgrzanym oleju podsmaż posiekaną cebulę, a następnie pokrojone w kostkę pieczarki, cukinię i na końcu pomidory.Do całości wbij jajka, dopraw solą raz pieprzem i smaż pod przykryciem przez około 4 minuty.Gotowe danie posyp groszkiem ptysiowym. ROCKY ROAD CAKE KREM SUŁTAŃSKI z PRL-u NAJLEPSZE MOCHI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni ŻÓŁTE CURRY Z ZIELONĄ FASOLKĄ SZPARAGOWĄ I GRZANKAMI ZIOŁOWYMINastępny wpisNastępne SAŁATKA Z MAKARONEM RYŻOWYM, ARBUZEM I GRZANKAMI CZOSNKOWYMI