Sucharki z pastą jajeczną i szaszłyykami z grillowaną cukinią i halloumi

                                                                    Składniki:  

Pasta jajeczna:

  • 3 jajka na twardo

  • szczypiorek

  • sól i pieprz

  • 1 łyżka majonezu

  • 1 łyżeczka musztardy

  • kilka plasterków cukinii

  • kilka plasterków sera halloumi

  • pomidorki koktajlowe

  • oliwa z oliwek

  • sól i pieprz

Przygotowanie:

  1. Ugotowane jajka przeciskamy przez praskę, dodajemy pokrojony szczypiorek.
  2. Przyprawiamy, dodajemy majonez i musztardę, dokładnie mieszamy. 
  3. Na patelni grillowej układamy plastry cukinii, skrapiamy oliwą i przyprawiamy.
  4. Grillujemy ser halloumi.
  5. Na nasz szaszłyk nabijamy cukinię, ser i pomidorki. Układamy na paście jajecznej.

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies". Więcej informacji