Stir fry z warzywami, noodlami i chrupiącą, panierowaną piersią z kurczaka

Składniki:
  • 200 g makaronu chow mein noodle
  • ½ małej cukinii
  • po około 1/3 papryki zielonej, czerwonej i żółtej
  • ½ szklanki kukurydzy
  • około 250 g piersi z kurczaka
  • 1 jajko
  • 100 g Panieru z ciecierzycy
  • olej do smażenia

     

  • sól, pieprz

Sos:

  • ¼ szklanki octu ryżowego
  • 3 łyżki miodu
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
  • kawałek imbiru długości około 1 cm starty na tarce

Przygotowanie:

  1. Pierś z kurczaka doprawić solą i pieprzem, panierować w jajku, następnie w Panierze z ciecierzycy, usmażyć na złoty kolor.
  2. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu.
  3. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, dodać pokrojoną w półplasterki cukinię oraz papryki pokrojone w słupki. Podsmażyć 2-3 minuty.
  4. Wszystkie składniki na sos wymieszać, dodać na patelnię, smażyć około 4-5 minut.
  5. Na koniec dodać makaron, wymieszać, przełożyć na talerz.
  6. Na wierzchu położyć usmażona pierś z kurczaka.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.