Stir fry z warzywami, noodlami i chrupiącą, panierowaną piersią z kurczaka Składniki:200 g makaronu chow mein noodle½ małej cukiniipo około 1/3 papryki zielonej, czerwonej i żółtej½ szklanki kukurydzyokoło 250 g piersi z kurczaka1 jajko100 g Panieru z ciecierzycyolej do smażenia sól, pieprzSos: ¼ szklanki octu ryżowego3 łyżki miodu1 łyżeczka mąki ziemniaczanej1 łyżeczka koncentratu pomidorowego1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskękawałek imbiru długości około 1 cm starty na tarce Przygotowanie:Pierś z kurczaka doprawić solą i pieprzem, panierować w jajku, następnie w Panierze z ciecierzycy, usmażyć na złoty kolor.Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu.Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, dodać pokrojoną w półplasterki cukinię oraz papryki pokrojone w słupki. Podsmażyć 2-3 minuty.Wszystkie składniki na sos wymieszać, dodać na patelnię, smażyć około 4-5 minut.Na koniec dodać makaron, wymieszać, przełożyć na talerz.Na wierzchu położyć usmażona pierś z kurczaka. TORCIK TOSTERS DOMEK BABY JAGI HALLOWEENOWE BABECZKI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni ZUPA KREM ZIEMNIACZANO-POMIDOROWA W STYLU INDYJSKIM STYLU Z GROSZKIEM PTYSIOWYMNastępny wpisNastępne GRZANKI Z JAJKIEM I BURAKIEM