Śniadanie w stylu tureckim Składniki: 200 g sera feta4 łyżki jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku2-3 jajkookoło 300 g pomidorków koktajlowych3 łyżki zielonego pestoGrzanki pszennesól, pieprz Przygotowanie:Pomidorki skropić oliwą, doprawić solą i pierzem, piec w temp. 200°C przez 15 minut.Jajka ugotować na miękko. Przekroić na połówki, doprawić solą i pieprzem.Ser feta, jogurt i czosnek zmiksować blenderem. Wyłożyć na talerz.Nałożyć upieczone pomidorki, połówki jajek, nałożyć pesto. Posypać obficie grzankami pszennymi. ROCKY ROAD CAKE KREM SUŁTAŃSKI z PRL-u NAJLEPSZE MOCHI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni ZUPA CEBULOWO-PIECZARKOWANastępny wpisNastępne KARMELIZOWANE BOCZNIAKI W MISO