Słoneczne gazpacho ze Skorporem czosnkowym

Składniki:
  • Skorpor czosnkowy
  • 2 żółte papryki
  • 6 żółtych pomidorów
  • ½ szklanki oliwy z oliwek
  • 3-4 ząbki czosnku
  • 1 biała cebula
  • świeża bazylia
  • sól i pieprz
  • cukier

Przygotowanie:

  1. Warzywa umyj, osusz i podziel na duże kawałki. Całość skrop oliwą z oliwek i posyp solą oraz odrobiną cukru. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 190oC przez 15-25 minut aż warzywa będą miękkie. Upieczone składniki obierz ze skórki i pokrój w drobną kostkę. Całość wymieszaj z oliwą, solą i pieprzem. Wstaw do lodówki na 30-60 minut.
  2. Przed podaniem dopraw zupę siekaną bazylią oraz garścią pokruszonych Skorporów. Serwuj z kostkami lodu.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.