Śląskie karimadle w Panierze z ciecierzycy

Składniki:
  • Panier z ciecierzycy
  • 500 g mielonej wieprzowiny
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • masło lub olej do smażenia

Przygotowanie:

  1. Mięso dopraw solą i pieprzem. Cebulę pokrój na drobną kostkę i podsmaż na tłuszczu na złoty kolor. Lekko przestudzoną cebulę dodaj do mięsa, a całość połącz z jajkiem. Dla uzyskania odpowiedniej konsystencji dodaj 1-2 łyżki Panieru z ciecierzycy i dokładnie wymieszaj składniki.
  2. Z mięsa uformuj niewielkie pulpety, a następnie dokładnie obtocz je w Panierze z ciecierzycy. Karminadle smaż w głębokim tłuszczu do chwili, kiedy będą zarumienione i usmażone w środku. Podawaj z ulubionymi dodatkami.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.