Strona główna » ŚLĄSKIE KARMINADLE W PANIERZE Z CIECIERZYCY
Śląskie karimadle w Panierze z ciecierzycy
Składniki:
Panier z ciecierzycy
500 g mielonej wieprzowiny
sól i pieprz do smaku
1 cebula
1 jajko
masło lub olej do smażenia
Przygotowanie:
Mięso dopraw solą i pieprzem. Cebulę pokrój na drobną kostkę i podsmaż na tłuszczu na złoty kolor. Lekko przestudzoną cebulę dodaj do mięsa, a całość połącz z jajkiem. Dla uzyskania odpowiedniej konsystencji dodaj 1-2 łyżki Panieru z ciecierzycy i dokładnie wymieszaj składniki.
Z mięsa uformuj niewielkie pulpety, a następnie dokładnie obtocz je w Panierze z ciecierzycy. Karminadle smaż w głębokim tłuszczu do chwili, kiedy będą zarumienione i usmażone w środku. Podawaj z ulubionymi dodatkami.
W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies". Więcej informacji