Sernik z mango na zimno

                                                                    Składniki:  

  • Biszkopty wrocławskie 

  • jogurt naturalny gęsty 500 ml

  • 2 galaretki krystaliczne + 300 ml wody

  • puszka pulpy z mango

  • owoce

  • śmietanka 36% – 200 ml

  • mascarpone 125 g

  • 2 łyżki cukru pudru

Przygotowanie:

  1. Gotujemy wodę ( 300 ml) i rozpuszczamy w niej dwie galaretki. Studzimy po czym dokładnie mieszamy z jogurtem naturalnym.
  2. 2/3 pulpy z mango dodajemy do masy serowej i dokładnie mieszamy. W tortownicy układamy biszkopty. Całość masy wylewamy na biszkopty, układamy kolejną warstwę biszkoptów. 
  3. Ubijamy śmietanę z mascarpone i cukrem pudrem. Krem wykładamy na biszkopty. Schładzamy w lodówce. 
  4. Po godzinie robimy ostatnią warstwę z pozostałej pulpy mango. Na wierzchu układamy owoce. Schładzamy.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.