Sernik na zimno na spodzie z Sucharków z rodzynkami

Składniki:

Masa serowa:

  • 1 kg mielonego sera sernikowego
  • 250 ml wody
  • 250 ml śmietanki 30%
  • 2 galaretki cytrynowe

Kruchy spód:

  • 1 opakowanie Sucharków z rodzynkami
  • 1 łyżka miodu
  • 2 łyżki masła rozpuszczonego
  • 1 łyżeczka cukru pudru

Gruszki:

  • 500 ml białego wina
  • 1 kg gruszek
  • laska wanilii
  • laska cynamonu
  • 500 ml wody
  • 3 łyżki brązowego cukru
  • 3 łyżki miodu
  • 1 opakowanie galaretki cytrynowej

Przygotowanie:

  1. W misce roztrzep jajka z 2 łyżkami miodu. Dodaj mleko oraz szczyptę soli i dokładnie wymieszaj. Na patelni rozgrzej masło lub inny tłuszcz.
  2. W międzyczasie dokładnie obtocz w masie jajecznej Chruperrr z rodzynkami. Następnie smaż na średnim ogniu aż tosty będą rumiane.
  3. W osobnej misce utrzyj twaróg z 1 łyżką miodu i skórką z cytryny. Na koniec dodaj lekko ubitą śmietankę i wymieszaj.
  4. Tosty podawaj posypane cukrem pudrem z twarożkiem i owocami.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.