Sernik na zimno na spodzie z Sucharków z rodzynkami Składniki:Masa serowa:1 kg mielonego sera sernikowego250 ml wody250 ml śmietanki 30%2 galaretki cytrynoweKruchy spód:1 opakowanie Sucharków z rodzynkami1 łyżka miodu2 łyżki masła rozpuszczonego1 łyżeczka cukru pudruGruszki:500 ml białego wina1 kg gruszeklaska waniliilaska cynamonu500 ml wody3 łyżki brązowego cukru3 łyżki miodu1 opakowanie galaretki cytrynowej Przygotowanie:W misce roztrzep jajka z 2 łyżkami miodu. Dodaj mleko oraz szczyptę soli i dokładnie wymieszaj. Na patelni rozgrzej masło lub inny tłuszcz.W międzyczasie dokładnie obtocz w masie jajecznej Chruperrr z rodzynkami. Następnie smaż na średnim ogniu aż tosty będą rumiane.W osobnej misce utrzyj twaróg z 1 łyżką miodu i skórką z cytryny. Na koniec dodaj lekko ubitą śmietankę i wymieszaj.Tosty podawaj posypane cukrem pudrem z twarożkiem i owocami. CIASTO ORZECHOWE TORCIK TOSTERS DOMEK BABY JAGI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni TOSTY FRANCUSKIE NA BAZIE CHRUPERRRA Z RODZYNKAMINastępny wpisNastępne OWOCE ZABAJONE ZAPIEKANE POD KRUSZONKĄ Z SUCHARKÓW EXTRA DELIKATESOWYCH