Sernik kokosowy🥥

   Składniki

Masa serowa:

  • 1 kg sera w wiaderku
  • 400 ml mleka
  • 350 g cukru
  • 120 g wiórków koksowych
  • 60 g mąki ziemniaczanej
  • 1 budyń waniliowy
  • 3 jajka

Dodatkowo:

  • 150 g białej czekolady
  • około 50 g kokosu w płatkach do dekoracji
  • opakowanie Sucharków extra delikatesowych

 

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki na masę serową wymieszać w misce łopatką.
  2. Dno prostokątnej blaszki wyłożyć papierem do pieczenia i rozłożyć warstwę sucharków.
  3. Wylać masę serową. Piec w temp. 170 °C przez 45 minut.
  4. Ostudzić, a następnie schłodzić przez noc w lodówce.
  5. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, polać wierzch ciasta, posypać koksem w płatkach.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.