Sernik czekoladowy SkładnikiSernik:opakowanie Biszkoptów (białe opakowanie)1 kg sera w wiaderku200 ml mleka100 ml oleju200 g cukru4 jajka3 łyżki kakao3 łyżki mąki ziemniaczanejszczypta soliSos truskawkowy:650 g truskawek2 łyżki mąki ziemniaczanej150 g cukrusok z ½ cytryny Przygotowanie:Biszkopty wyłożyć na dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.Wszystkie składniki na masę serową wymieszać. Wylać masę serową, wyrównać, piec w temp. 180 °C przez 50 minut.Wyjąć, ostudzić, a następnie schłodzić w lodówce.Kilka truskawek odłożyć do dekoracji, pozostałe zblendować wraz z cukrem.Dodać sok z cytryny, mąkę ziemniaczaną, wymieszać, podgrzewać mieszając, aż sos zgęstnieje. Ostudzić.Polać sernik sosem, udekorować truskawkami. TORCIK TOSTERS DOMEK BABY JAGI HALLOWEENOWE BABECZKI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni SAŁATKA MEKSYKAŃSKA🌵Następny wpisNastępne IMPREZOWA PRZEKĄSKA IRBIS🐾