Sernik baskijski z musem brzoskwiniowym SkładnikiSernik:600 g sera w wiaderku400 g twarogu tłustego210 g cukru drobnego250 ml śmietanki 30%50 g roztopionego masła4 jajka2 łyżki mąki½ łyżeczki soliMus brzoskwiniowy:1 kg brzoskwiń200 g cukru2 łyżki mąki ziemniaczanej Przygotowanie:Twaróg zmielić, wymieszać z serem z wiaderka. Dodać cukier, zmiksować. Dodać jajka, zmiksować. Dodać wszystkie pozostałe składniki, wymieszać łopatką.Wylać ciasto do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.Piec w temp. 200°C przez 35 minut. Wyjąć z piekarnika, ostudzić, a następnie schłodzić przez noc w lodówce.Brzoskwinie umyć, usunąć pestki i skórkę. Miąższ zblendować. Umieścić w garnuszku, dodać cukier i mąkę, podgrzewać, aż zgęstnieje.Podawać z sernikiem. BANANOWE BATONIKI🍌🐵 SERNIK KOKOSOWY🥥 TORT NA WALENTYNKI ❤️ RED VELVET Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni IMPREZOWA PRZEKĄSKA DRAGON 🐉🔥🐉🔥Następny wpisNastępne CROSSAINT Z KREMEM TOSTERS