Schabowy w bułce tartej

   Składniki

  • 500 g schabu bez kości
  • 2 jajka
  • ½ szklanki mąki pszennej
  • 1 ½ szklanki Bułki tartej wrocławskiej
  • ziemniaki do podania
  • zielony ogórek
  • sałata masłowa
  • gęsty jogurt lub śmietana 18%
  • sól, pieprz, sok z cytryny
  • olej do smażenia

Przygotowanie:

  1. Ziemniaki obrać, ugotować.
  2. Ogórek pokroić w plastry, dodać porwaną na kawałki sałatę, doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Wlać jogurt, wymieszać.
  3. Schab podzielić na duże porcje. Rozbić bardzo cienko na duży placek. Doprawić. Oprószyć mąką, zanurzyć w rozkłóconym jajku, panierować w Bułce tartej wrocławskiej.
  4. Smażyć na rozgrzanym oleju, z dwóch stron, na złoty kolor.
  5. Podawać z ziemniakami i mizerią

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.