Sałatka z roszponką, rzodkiewką i łososiem Składniki: 400 g filetu z łososiaRoszponka1 zielony ogórek5-6 rzodkiewek1 awokado200 ml gęstego jogurtuSól, pieprz, sok z cytryny, czosnek suszonyGrzanki ziołowe Przygotowanie: Filet z łososia doprawić solą i pieprzem, usmażyć na patelni na złoty kolor. Skropić sokiem z cytryny. Roszponkę rozłożyć na talerzu, ułożyć rzodkiewkę i ogórek pokrojone w plastry. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Awokado z jogurtem zmiksować blenderem, doprawić solą, pieprzem, suszonym czosnkiem i sokiem z cytryny. Na sałatkę położyć usmażony filet z łososia, dodać dip awokado, posypać obficie Grzankami ziołowymi. ROCKY ROAD CAKE KREM SUŁTAŃSKI z PRL-u NAJLEPSZE MOCHI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni ŚNIADANIOWA SAŁATKA OWOCOWANastępny wpisNastępne MEKSYKAŃSKA SAŁATKA Z CHORIZO