Sałatka z pulpecikami mięsnymi, plastrami marynowanej marchewki,grillowaną cukinią i dipem z harrisy Składniki: 500 g mielonego mięsa (drobiowego lub wieprzowo-wołowego)4-5 marchewek2 małe cukinie300 ml gęstego jogurtu2 łyżki majonezu1 łyżka harrisySól, pieprzOlej do smażeniaDo zamarynowania marchewek: 200 ml wody, 50 ml octu jabłkowego, 1 łyżeczka soli, 2 łyżki cukru, spora szczypta suszonej chilli)Grzanki czosnkowe Przygotowanie:Obrać marchewki i pokroić w cienkie, podłużne paski.Wszystkie składniki na marynatę wymieszać w słoiku, dodać marchewki, docisnąć i odstawić na 2-3 godziny, a najlepiej na całą noc.Mięso doprawić solą i pieprzem, uformować kulki, usmażyć na oleju na złoty kolor.Na patelni grillowej usmażyć cukinię, doprawić solą i pieprzem.Jogurt, majonez i harrisę wymieszać.Wszystkie składniki ułożyć na talerzu, polać dipem, posypać obficie Grzankami czosnkowymi. ROCKY ROAD CAKE KREM SUŁTAŃSKI z PRL-u NAJLEPSZE MOCHI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni SAŁATKA Z FETĄ, OGÓRKIEM, PLASTRAMI WOŁOWINY, PIKLAMI Z CEBULI I PESTKAMI GRANATUNastępny wpisNastępne PISTACJOWE TIRAMISU Z TRUSKAWKAMI