Sałatka z pomidorami i grzankami pszennymi

Składniki:
  • sałata masłowa oraz rukola
  • 1 czerwona cebula
  • 1-2 czerwone pomidory
  • 1-2 żółte pomidory
  • 50 g grzanek pszennych
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka musztardy
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Sałatę masłową porwać, wymieszać z rukolą, wyłożyć na talerz.
  2. Pomidory pokroić na ósemki. Cebulę pokroić w piórka. Wyłożyć na sałacie.
  3. Oliwę, miód, musztardę, sól i pieprz wymieszać.
  4. Polać dressingiem sałatkę.
  5. Wierzch posypać grzankami.

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies". Więcej informacji