Sałatka z pomidorami i grzankami pszennymi

Składniki:
  • sałata masłowa oraz rukola
  • 1 czerwona cebula
  • 1-2 czerwone pomidory
  • 1-2 żółte pomidory
  • 50 g grzanek pszennych
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka musztardy
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Sałatę masłową porwać, wymieszać z rukolą, wyłożyć na talerz.
  2. Pomidory pokroić na ósemki. Cebulę pokroić w piórka. Wyłożyć na sałacie.
  3. Oliwę, miód, musztardę, sól i pieprz wymieszać.
  4. Polać dressingiem sałatkę.
  5. Wierzch posypać grzankami.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.