Sałatka z "makaronu" z cukinii, z pieczonymi pomidorkami, szynką i burratą Składniki: 2 małe cukinie100 g szynki długodojrzewającejokoło 25 sztuk pomidorków koktajlowychburrata2 ząbki czosnkubazyliasól, pieprzoliwaGrzanki pszenne Przygotowanie:Cukinię pokroić w cieniutkie paseczki. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać pomidorki i przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić solą, pieprzem.Smażyć około 3-4 minut aż pomidorki lekko zwiędną.Dodać cukinię, doprawić solą, pieprzem i całość podsmażyć jeszcze około 4-5 minut.Wyłożyć na talerz, dodać szynkę, burratę i listki bazylii. Wierzch obficie posypać Grzankami pszennymi. TORCIK TOSTERS DOMEK BABY JAGI HALLOWEENOWE BABECZKI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni SŁODKA SAŁATKA Z TRUSKAWEK I GRILLOWANEGO ANANASANastępny wpisNastępne SAŁATKA Z CYKORIĄ, GRUSZKĄ, ORZECHAMI, SEREM BLUE I GRILLOWANYMI KOFTAMI WOŁOWYMI