Sałatka z makaronem ryżowym, arbuzem i Grzankami czosnkowymi Składniki:200 g makaronu ryżowego300 g arbuza bez skórydwie garście rukolipół szklanki grzanek czosnkowychsok z połowy limonki1 łyżka miodu1 łyżeczka musztardy2 łyżki oliwypo pół łyżeczki bazylii i oregano suszonychkilka świeżych listków mięty Przygotowanie:Makaron ryżowy zalej wrzątkiem i odstaw pod przykryciem na 10 minut, po czym go odcedź.Gotowy makaron wrzuć do miski razem z pokrojonym w kostkę arbuzem oraz rukolą.Całość wymieszaj z dressingiem przygotowanym na bazie musztardy, soku z limonki, oliwy, miodu oraz przypraw.Gotową sałatkę posyp grzankami czosnkowymi oraz świeżymi listkami mięty. CIASTO ORZECHOWE TORCIK TOSTERS DOMEK BABY JAGI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni SZAKSZUKA Z PIECZARKAMI, CUKINIĄ I GROSZKIEM PTYSIOWYMNastępny wpisNastępne WYTRAWNE GOFRY Z RICOTTĄ, ŁOSOSIEM I GRZANKAMI CZOSNKOWYMI