Sałatka z kuskusem Składniki:Sałatka:200 g ugotowanego kuskusu izraelskiegopomidorki koktajlowepapryka czerwonasałata lodowaugotowane szparagiawokadoarbuzGrzanki pszenne do podaniadressing: 4 łyżki oliwy, 1 łyżeczka miodu, sok z ½ cytryny lub 1 limonki, chilli w płatkach do smaku, sól do smaku, opcjonalnie posiekane świeże zioła, natka pietruszki lub bazyliaKofty do podania:400g mięsa z udka kurczakaprzyprawy: 1 łyżeczka papryki słodkiej, 2 łyżeczki zaataru, czosnek granulowany, chilli do smaku, sóloliwajogurt i natka do podaniaPasta z bakłażanów:4 bakłażany4 ząbki czosnkusok z ½ cytrynysól, pieprz Wykonanie:Warzywa pokroić wg uznania. Dodać ugotowany kuskus, wymieszać. Dressing wymieszać, polać sałatkę. Wierzch posypać obficie Grzankami pszennymi.Bakłażany pokroić na ćwiartki, doprawić solą, piec w temp. 200°C przez 30-40 min. Zdjąć skórę, doprawić, zblendować.Mięso pokroić na mniejsze kawałki, doprawić, nadziać na szpatułki do szaszłyków, usmażyć lub upiec (180°C, ok. 25 min.).Kotfy położyć na paście, polać jogurtem, posypać natką, podawać z sałatką. CIASTO Z TRUSKAWKAMI🍓 CIASTO PAC MAN DOMOWA CZEKOLADA ANGEL HAIR Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni PANIEROWANE JAJKA Z SOSEM CHRZANOWYMNastępny wpisNastępne CRISPY SAŁATKA