Sałatka z krewetkami🍤

Składniki:

Składniki:

  • 300 g krewetek
  • 150 g paluszków surimi
  • sałata lodowa
  • zielony ogórek
  • melon
  • mango
  • awokado
  • czerwona cebula
  • orzechy nerkowca
  • Grzanki czosnkowe do podania
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, sok z cytryny, chilli w płatkach
  • 2 łyżeczki masła

Sos:

  • 3 łyżki masła orzechowego
  • 2 łyżeczki miodu
  • 3 łyżki octu ryżowego lub soku z cytryny

Wykonanie:

  1. Wszystkie składniki na sos wymieszać.
  2. Krewetki usmażyć na maśle wraz z czosnkiem, solą, skropić sokiem z cytryny.
  3. Warzywa i owoce pokroić wg uznania (np. w podłużne paski). Rozłożyć na talerzu, doprawić solą.
  4. Na wierzch położyć rozdrobnione na włókna paluszki surimi i usmażone krewetki. Oprószyć chilli, posypać obficie Grzankami czosnkowymi.
  5. Podawać z sosem orzechowym.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.