Sałatka z krewetkami, cytrusami i awokado

                                                                    Składniki:  

  • 2 pomarańcze
  • 1 grejpfrut
  • Pestki z ½ granatu
  • Awokado
  • Kilka liści sałaty lodowej
  • 100 g sera typu feta
  • 250 g krewetek
  • Sól, pieprz, papryka słodka i ostra w proszku
  • Sok z cytryny
  • 200 ml gęstego jogurtu
  • 2 łyżeczki pasty wasabi
  • 1 łyżeczka miodu
  • 2 łyżki masła
  • Grzanki czosnkowe

Przygotowanie:

  1. Masło rozpuścić na patelni, dodać krewetki, doprawić solą, pieprzem, paprykami w proszku, usmażyć na złoty kolor. Skropić sokiem z cytryny.
  2. Sałatę pokroić w paski. Pomarańcze i grejpfrut – w plastry. Ser typu feta w kostkę. Ułożyć na talerzu. Awokado pokroić w paski, skropić sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem, ułożyć na talerzu. Posypać pestkami granatu.
  3. Jogurt wymieszać z miodem i pastą wasabi. Polać sałatę. Wyłożyć krewetki, posypać grzankami czosnkowymi.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.