Strona główna » SAŁATKA Z KOTLECIKAMI Z KASZY JAGLANEJ PANIEROWANYMI W PANIERZE Z CIECIERZYCY
Sałatka z kotlecikami z kaszy jaglanej panierowanymi w Panierze z ciecierzycy
Składniki:
2 szklanka kaszy jaglanej
1 cebula dymka ze szczypiorkiem
pół czerwonej papryki
2 jajka
1 szklanka panieru z ciecierzycy
mieszanka sałat
kiełki rzodkiewki
pół małej cukinii
1 ugotowany lub upieczony burak
2 łyżki soku z cytryny
2 łyżeczki suszonej bazylii
olej do smażenia
sól, pieprz
Przygotowanie:
Kaszę jaglaną ugotowaną w osolonej wodzie zblenduj z dymką ze szczypiorkiem i czerwoną papryką.
Do masy dodaj jajka, przyprawy – całość wymieszaj i uformuj kotleciki.
Każdego kotlecika obtocz w panierze z ciecierzycy, a następnie usmaż na patelni na złoty kolor.
Cukinię pokrojoną w plasterki i doprawioną solą, pieprzem oraz bazylią ugrilluj na patelni z obu stron.
Mieszankę sałat skrop sokiem z cytryny, oprósz sola oraz pieprzem i wyłóż na talerz. Na wierzchu poukładaj plasterki buraka, cukinii oraz usmażone kotleciki.