Sałatka na jogurcie z fetą, ogórkiem, plastrami wołowiny, piklami z cebuli oraz pestkami granatu Składniki: około 400 g mięsa wołowego (typu stek, polędwica)300 ml gęstego jogurtu + 150 g sera fetadowolny mix sałatczerwona cebulazielony ogórekgranatna pesto: 1/2 pęczka bazylii, ½ pęczka mięty, 3 ząbki czosnku, 100 g nerkowców, 70 ml oliwy, sól, pieprz, sok z cytryny do smakuGrzanki ziołowe Przygotowanie:Wszystkie składniki na pesto zblendować.Mięso usmażyć, doprawić solą i pieprzem, pokroić w plastry.Jogurt i ser feta wymieszać, wyłożyć na talerz. Położyć sałaty, plastry ogórka, cebulę pokrojoną w pióra oraz pestki granatu.Wyłożyć plastry mięsa, polać ziołowym pesto. Wierzch obficie posypać Grzankami ziołowymi. CIASTO ORZECHOWE TORCIK TOSTERS DOMEK BABY JAGI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni SAŁATKA Z CYKORIĄ, GRUSZKĄ, ORZECHAMI, SEREM BLUE I GRILLOWANYMI KOFTAMI WOŁOWYMINastępny wpisNastępne SAŁATKA Z PULPECIKAMI MIĘSNYMI, PLASTRAMI MARYNOWANEJ MARCHEWKI, GIRLLOWANĄ CUKINIĄ I DIPEM Z HARRISY