Sałatka z dorszem

Składniki:

Składniki:

  • 400 g filetu z dorsza
  • rukola
  • brokuł
  • cukinia
  • zielony ogórek
  • zielony groszek
  • burrata
  • Grzanki ziołowe do podania

Sos:

  • 1 awokado
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz biały, czosnek granulowany, pieprz cytrynowy, sok z cytryny

Wykonanie:

  1. Dorsza pokroić na mniejsze kawałki, rozłożyć w brytfance, doprawić przyprawami, piec w temp. 180°C przez 15 min.
  2. Brokuł i groszek ugotować. Cukinię pokroić w podłużne paski, doprawić solą, pieprzem cytrynowym i zblanszować na patelni.
  3. Wszystkie składniki na sos zmiksować blenderem.
  4. Na talerzu rozłożyć rukolę, dodać pokrojony w paski ogórek, ugotowane warzywa, burratę, doprawić solą. Dodać upieczoną rybę i obficie posypać Grzankami ziołowymi.
  5. Podawać z sosem z awokado.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.