Sałatka z dorszem Składniki:Składniki:400 g filetu z dorszarukolabrokułcukiniazielony ogórekzielony groszekburrataGrzanki ziołowe do podaniaSos:1 awokado3 łyżki jogurtu naturalnegosól, pieprz biały, czosnek granulowany, pieprz cytrynowy, sok z cytryny Wykonanie:Dorsza pokroić na mniejsze kawałki, rozłożyć w brytfance, doprawić przyprawami, piec w temp. 180°C przez 15 min.Brokuł i groszek ugotować. Cukinię pokroić w podłużne paski, doprawić solą, pieprzem cytrynowym i zblanszować na patelni.Wszystkie składniki na sos zmiksować blenderem.Na talerzu rozłożyć rukolę, dodać pokrojony w paski ogórek, ugotowane warzywa, burratę, doprawić solą. Dodać upieczoną rybę i obficie posypać Grzankami ziołowymi.Podawać z sosem z awokado. TARTA NA SPODZIE Z SUCHARKÓW BANANOWE BATONIKI🍌🐵 SERNIK KOKOSOWY🥥 Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni SAŁATKA Z HALLOUMINastępny wpisNastępne SAŁATKA Z KREWETKAMI