Sałatka z burakiem i grzankami ziołowymi

Składniki:
  • mieszanka sałat: rukoli, liści szpinaku, liści buraka
  • 1 burak
  • 100 g sera feta
  • 50 g grzanek ziołowych
  • 3 łyżki oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Buraka owinąć folią aluminiową, włożyć do piekarnika nagrzanego do 200ºC i piec około 30 minut (do miękkości).
  2. Po upieczeniu pokroić w kostkę. Mieszankę sałat wyłożyć na talerz. Dodać buraka oraz pokrojony w kostkę ser feta.
  3. Oliwę wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem, polać sałatkę. Wierzch posypać grzankami.

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies". Więcej informacji