Sałatka wieniec🟡

Składniki:

  • halloumi
  • szynka cotto lub prossciutto
  • rukola i roszponka
  • pomarańcza
  • grejpfrut
  • melon
  • pomidorki koktajlowe
  • Grzanki pszenne
  • dressing: sok z 1 pomarańczy, 1 łyżka miodu, 2 łyżeczki musztardy sarepskiej, 2-3 łyżki soku z cytryny, 3 łyżki oliwy, sól

Wykonanie:

  1. Składniki na dressing wymieszać.
  2. Halloumi pokroić w plastry, wyciąć z niego gwiazdki, usmażyć na złoty kolor.
  3. Sałaty ułożyć na talerzu w kształt wieńca, dodać cząstki pomarańczy i grejpfruta, pomidorki, plastry szynki i usmażone halloumi. Oprószyć solą.
  4. Wierzch posypać Grzankami pszennymi, podawać z dressingiem.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.