Sałatka meksykańska Składnikiopakowanie Grzanek czosnkowych500 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego300 g pieczarek200 ml passaty pomidorowej1 czerwona papryka1 puszka kukurydzy1 puszka czerwonej fasoli1 czerwona cebula½ świeżego ananasapomidorki koktajlowesałata lodowajogurt naturalnyketchuplistki bazyliiprzyprawy: sól, pieprz, papryka w proszku słodka i ostra, czosnek w płatkach, czosnek granulowany, zioła prowansalskie Przygotowanie:Mięso podsmażyć na patelni wraz z przyprawami (sól, pieprz, papryka w proszku słodka i ostra, czosnek w płatkach, zioła prowansalskie).Wlać passatę, doprawić szczyptą cukru, smażyć aż sos się zredukuje.Pieczarki pokroić w plastry, podsmażyć na patelni wraz z solą i pieprzem.Sałatę lodową poszatkować, cebulę drobno posiekać, paprykę pokroić w kostkę, pomidorki – na połówki, ananasa – na mniejsze kawałki.Jogurt wymieszać z ketchupem, doprawić solą i czosnkiem granulowanym.Do salaterki nałożyć kolejno: sałatę lodową, czerwoną fasolę, cebulę, kukurydzę, mięso, pieczarki, paprykę, pomidorki, ananas, jogurt z ketchupem, a na wierzch obfitą porcję Grzanek czosnkowych.Udekorować listkami bazylii. TORCIK TOSTERS DOMEK BABY JAGI HALLOWEENOWE BABECZKI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni FRITTATANastępny wpisNastępne SERNIK CZEKOLADOWY