Sałatka koreańska

Składniki:

Sałatka: 

  • 300 g rostbefu wołowego w plastrach
  • ½ świeżego ananasa
  • 2 marchewki
  • zielony ogórek
  • pęczek ugotowanych szparagów
  • 20 g grzybów Mun
  • mix sałat, roszponka itp.
  • Dragon Fingers
  • marynata do mięsa: 2 łyżeczki papryki gochujang, 1 łyżeczka pasty miso, 3 łyżki octu ryżowego, 2 łyżeczki cukru trzcinowego, 3-4 łyżki oleju, 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę

Wykonanie:

  1. Składniki na marynatę wymieszać, zamarynować wołowinę.
  2. Grzyby Mun ugotować wg przepisu na opakowaniu, pokroić na cienkie paski.
  3. Warzywa pokroić w słupki, wymieszać, ułożyć na sałacie. Skropić sokiem z cytryny lub limonki, doprawić solą i chilli.
  4. Wołowinę usmażyć (po około 4-5 min. z jednej strony), przełożyć na deskę, kilka chwil odczekać, pokroić w plastry, ułożyć na wierzchu sałatki.
  5. Podawać z paluszkami Dragon Fingers.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.