Na talerzu roztrzepać jajko na drugi talerz wysypać bułkę tartą.
Rybę obtoczyć w jajku i bułce, usmażyć.
Warzywa:
Warzywa umyć i obrać. Cebule pokroić w piórka. Marchewki, pietruszki i seler zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Por pokroić w plasterki.
W garnku z powłoką nieprzywieralną (lub na dużej patelni) rozgrzać ok. 3 łyżek oleju.
Podsmażyć cebulę, aż się zeszkli. Dodać pozostałe warzywa i mieszając, smażyć na wysokiej mocy palnika. Następnie zmniejszyć moc palnika na średnią.
Wlać ok. 1 ½ szklanki wody, dodać ziele angielskie, liście laurowe i ziarenka pieprzu. Gotować ok. 10 minut, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa będą miękkie, ale nie rozgotowane. (W razie potrzeby dolać jeszcze trochę wody, aby warzywa nie były za suche).
W międzyczasie dodać 1 łyżkę cukru, koncentrat pomidorowy, 1 łyżeczkę soli i musztardę. Dodać sok z połowy cytryny.
Na końcu wmieszać łyżkę oliwy i doprawić pieprzem mielonym.