Rocky Road Cake

   Składniki

  • 500 ml śmietanki
  • 100 g masła
  • 150 g cukru 
  • 50 g kakao 
  • 1 czekolada gorzka
  • 1 czekolada mleczna
  • 100 g śmietanki 36%
  • 50 g mleka 
  • 110 g orzechów włoskich
  • 100 g żurawiny lub rodzynek  
  • 100 g pianek cukrowych 
  • 90 g Biszkoptów wrocławskich 
  • szczypta soli 

         Na wierzch:

  • 500 ml śmietanki
  • kilka dodatkowych pianek cukrowych
  • 1 czekolada mleczna
  • 1 łyżeczka masła

Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki (poza bakaliami, piankami i biszkoptami) umieścić w rondelku, podgrzewać, mieszając, do rozpuszczenia. Ostudzić.
  2. Następnie dodać bakalie, biszkopty i pianki, wymieszać.
  3. Przełożyć masę do foremki keksowej wyłożonej papierem do pieczenia.
  4. Kilka pianek pokroić, rozsypać na wierzchu, polać czekoladą mleczną roztopioną w kąpieli wodnej z masłem.
  5. Wstawić do lodówki na kilka godzin (najlepiej na całą noc).

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.