Puszyste ciasto na sucharkach Składniki: Składniki na ciasto:Spód:pół opakowania Sucharków 200 g kremu czekoladowego Masa sernikowa:200 g kremu czekoladowego800 g serka homogenizowaneg2 galaretki truskawkowe2 galaretki cytrynowe400 ml wody Przygotowanie:Spód:Sucharki miksujemy na pył. Dodajemy krem orzechowy i mieszamy do połączenia.Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, wyklejamy dno blaszki powstałym ciastem. Wkładamy do lodówki na 1 godz.Masa sernikowa:W 200 ml wody rozpuszczamy 2 galaretki truskawkowe. To samo robimy z galaretką cytrynowa i odstawiamy do ostygnięcia. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajmy serki homogenizowane. Dzielimy masę na pół. Do pierwszej części wlewamy ostygnięta galaretkę truskawkowa, mieszamy do połączenia. Wylewany na spód ciasta. Wkładamy do lodówki.Jak zacznie zastygać robimy to samo z galaretką cytrynowa. Wylewamy na masę truskawka.Na wierzchu możemy położyć np. herbatniki. TORCIK TOSTERS DOMEK BABY JAGI HALLOWEENOWE BABECZKI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni CIASTO KRUCHE ZE ŚLIWKAMINastępny wpisNastępne BABECZKI DROŻDŻOWE NA SUCHARKACH