Puszyste ciasto na sucharkach Składniki: Składniki na ciasto:Spód:pół opakowania Sucharków 200 g kremu czekoladowego Masa sernikowa:800 g serka homogenizowanego2 galaretki truskawkowe2 galaretki cytrynowe400 ml wody śmietana 18% Przygotowanie:Spód:Sucharki miksujemy na pył. Dodajemy krem czekoladowy i mieszamy do połączenia.Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, wyklejamy dno blaszki powstałym ciastem. Wkładamy do lodówki na 1 godz.Masa sernikowa:W 200 ml wody rozpuszczamy 2 galaretki truskawkowe. To samo robimy z galaretką cytrynowa i odstawiamy do ostygnięcia. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajmy serki homogenizowane. Dzielimy masę na pół. Do pierwszej części wlewamy ostygnięta galaretkę truskawkowa, mieszamy do połączenia. Wylewany na spód ciasta. Wkładamy do lodówki.Jak zacznie zastygać robimy to samo z galaretką cytrynowa. Wylewamy na masę truskawka.Na wierzchu możemy położyć np. herbatniki. CIASTO Z TRUSKAWKAMI🍓 CIASTO PAC MAN DOMOWA CZEKOLADA ANGEL HAIR Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni CIASTO KRUCHE ZE ŚLIWKAMINastępny wpisNastępne BABECZKI DROŻDŻOWE NA SUCHARKACH