Puszyste ciasto na sucharkach

                                                                    Składniki:  

Składniki na ciasto:

Spód:

  • pół opakowania Sucharków 

  • 200 g kremu czekoladowego

 

Masa sernikowa:

  • 200 g kremu czekoladowego

  • 800 g serka homogenizowaneg

  • 2 galaretki truskawkowe

  • 2 galaretki cytrynowe

  • 400 ml wody 

Przygotowanie:

Spód:

  1. Sucharki miksujemy na pył. Dodajemy krem orzechowy i mieszamy do połączenia.
  2. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, wyklejamy dno blaszki powstałym ciastem. Wkładamy do lodówki na 1 godz.

Masa sernikowa:

  1. W 200 ml wody rozpuszczamy 2 galaretki truskawkowe. To samo robimy z galaretką cytrynowa i odstawiamy do ostygnięcia. 
  2. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajmy serki homogenizowane. Dzielimy masę na pół. 
  3. Do pierwszej części wlewamy ostygnięta galaretkę truskawkowa, mieszamy do połączenia. Wylewany na spód ciasta. Wkładamy do lodówki.
  4. Jak zacznie zastygać robimy to samo z galaretką cytrynowa. Wylewamy na masę truskawka.
  5. Na wierzchu możemy położyć np. herbatniki. 

 

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.